E-bicikl tijekom zimske sezone

E-bicikl tijekom zimske sezone

U hladnim, zimskim mjesecima moramo obratiti posebnu pozornost na korištenje i pohranu naših električnih bicikala. Ovi složeni sustavi zahtijevaju više pažnje od tradicionalnih bicikala.

Naravno, električni bicikli savršeno su prilagođeni za uporabu tijekom cijele godine, ali važno je da je bicikl tehnički savršen. Naš je posao bicikl čistiti nakon uporabe u bljuzgavici i snijegu, neki dijelovi moraju biti suhi i moramo se pobrinuti za to. Ako ne čuvamo bicikl i ne obavljamo redovito održavanje, ne može se očekivati ​​pravilan rad. To je mnogo važnije zimi nego ljeti.

Za električne sustave, temperaturni raspon od 5 ° C do 30 ° C je idealan. Ako se pohranjuju pod temperaturama zamrzavanja, uvijek izvadite bateriju iz bicikla i, ako je moguće, pohranite bateriju na sobnoj temperaturi cca na razini napunjenosti od 30 do 40%. Ni preniska ni maksimalna razina napunjenosti nije dobra za baterije kada se pohranjuju duže.

Pri pohranjivanju bicikla na otvorenom mjestu uvijek postavite na mjesto zaštićeno od kiše i zaštitite ga s kišnim pokrovom, ako je moguće.  U slučaju vanjske pohrane, uklonite zaslon i bateriju i pohranite na sobnoj temperaturi.

VAŽNO!

·          Nemojte zaboraviti redovito čistiti i održavati stezaljke baterije

·          Pri  dugotrajnijem skladištenju napunite baterije svaka 3 mjeseca, ali zadržite razinu napunjenosti od 30 do 40%

·          Koristite li kišni pokrov, uvijek osigurajte odgovarajuću ventilaciju.

Ponudu naših električnih bicikala možete vidjeti ovdje 

Leave a comment


Matis Outdoor

Matis Outdoor d.o.o.
Matije Gupca 41
42209 Sračinec
Hrvatska/EU

tel. +385 42 250 155
fax +385 42 305 085
email info@matis.com.hr

bike-box-logo

Bike box
Augusta Cesarca 5
42000 Varaždin
Hrvatska/EU

tel. +385 42 200 616
mob. +385 91 1233 629
email bikebox1@matis.com.hr

©2020 Matis Outdoor d.o.o. Sva prava pridržana.
Izrada: Pangea