HIKO - o nama

Sve je počelo jer se u Češkoj nije mogla nabaviti kvalitetna oprema za vodene sportove. "Zamolio sam svog prijatelja koji je imao tvrtku za proizvodnju prsluka za spašavanje u SAD-u da mi pošalje materijal i pokušat ću ga sastaviti ovdje." Marcela Hilgertová prisjeća se rođenja HIKO-a. “Nakon večere stavili smo djecu na spavanje, skinuli stolnjak ispod kojeg smo označili duljine remena i gumenih užadi i zajedno s mužem radili do kasno u noć”, opisuje Marcela početke sa šivaćim strojem u stanu u Pragu. Godine 1990. Ivan i Marcela Hilgert započeli su posao.

Budući da je broj narudžbi bio sve veći, a pjena za prsluke za spašavanje zauzimala sve više mjesta, unajmili su dvije sobe u studentskom domu. “I tako se to nastavilo. Svaki put kad nam je ponestalo prostora morali smo se preseliti u veće mjesto.” Marcela sažima strategiju. Danas se sjedište tvrtke nalazi u Jíloviště, selu u blizini Praga. Tamo su izgradili trgovinu, prostoriju za uzorke, najam, proizvodni pogon i skladište. Kontinuirano su se poslu pridruživali i drugi članovi obitelji Hilgert. Prvi su se pridružili Luboš i njegova supruga Štěpánka, dvojac trener i sportaš koji je skupljao medalje na svjetskim prvenstvima i Olimpijskim igrama na prijelazu tisućljeća. Dvostruka olimpijska pobjednica Štěpánka Hilgertová sada brine o kupcima tvrtke putem društvenih medija i djelomično je odgovorna za testni tim tvrtke. Hiko Team je skupina iskusnih sportaša iz različitih vodenih sportova – slalom na divljim vodama, rodeo, ekstremni kajak, seakayaking i dr., koji pomažu u razvoju i testiranju novih proizvoda.

Sada je čak i najmlađa generacija obitelji Hilgert u tvrtki. Luboš Hilgert junior, koji se također aktivno natječe u slalomu na vodi, informatički je konzultant u tvrtki. Matyáš i Natálie brinu se za dizajn i vizualnu prezentaciju tvrtke. Amálie – najmlađi član veslačke obitelji, dvostruka je juniorska svjetska prvakinja i članica HIKO tima – predstavlja obiteljski brend. Uz članove obitelji, oko 40 zaposlenika je pokretačka snaga tvrtke, neki od samih početaka.

Pod brendom HIKO već četvrt stoljeća tvrtka isporučuje opremu za vodene sportove. Odakle naziv? Povijest seže sve do sredine prošlog stoljeća kada su se Ivanovi i Marcelini roditelji - Luboš Hilgert stariji i Zdeněk Košťál upoznali i zajedno predstavljali Čehoslovačku na divljim vodama. Naučili su svoju djecu da vole vodu i sport. Ime HIKO nastalo je od prvih slogova njihovih prezimena.

Obiteljska tvrtka vođena je filozofijom da je samo najbolje dovoljno dobro te svojim kupcima nastoji pružiti vrhunsku kvalitetu proizvoda i usluga. Tvrtka je uvijek bila čisto češka tvrtka koja dizajnira, proizvodi i prodaje vlastite proizvode.

Naš cilj je pružiti vam najbolje proizvode koji će uveličati vaše iskustvo u divljim vodama.

Vaš HIKO

https://www.inwaterwelive.com/pages/heritage

Sve artikle HIKO u ponudi Matis Outdoor-a možete vidjeti na web shopu ovdje

logo-matis-outdoor-2021-light

Matis Outdoor d.o.o.
Matije Gupca 41
42209 Sračinec
Hrvatska/EU

tel. +385 42 250 156
fax +385 42 305 085
email info@matis.com.hr

bike-box-logo-2021

BIKE BOX
Augusta Cesarca 5
42000 Varaždin
Hrvatska/EU

tel. +385 42 200 616
mob. +385 91 1233 629
email bikebox1@matis.com.hr

©2024 Matis Outdoor d.o.o. Sva prava pridržana.
Izrada: Pangea
0
    0
    Košarica
    Košarica je praznaWebshop
      Izračun dostave