Savjetko

Što je muškarac bez bicikla?

Svaki pravi macho muškarac treba imati i macho bicikl, po mogućnosti više njih i što skupljih. No današnji standardi su takvi kakvi jesu, pa se nekada moramo zadovoljiti i sa jeftinijim verzijama bicikala, kojih, naravno, ima za sve potrebe.

Početi ćemo sa gradskim cruiserom. FELT MP (http://www.matis.com.hr/proizvodi/pregled/felt-mp-3-sp-2015/2005)

FELT MP

felt mp

Bicikl koji bi svakog  tipa trebao zadovoljiti na svim područjima, od udobnosti, do gušta u vožnji, a preko vizualnog dojma koji ovaj bicikl definitivno ima. Bicikl je svojim dizajnom spojio, američke vojne motocikle i bicikle koji su se koristili za vrijeme drugog svjetskog rata.

Za one kojima bicikl nije samo prijevozno sredstvo od kuće do terase i one koji vole na brzinu napraviti stotinjak kilometara, smo izdvojili karbonsku jurilicu, a koja je cijenom prihvatljiva svima koji su oduvijek htjeli osjetiti čari karbonskog bicikla.

FELT Z6 i Z7

felt z6 i z7

FELT Z6 i Z7 (http://www.matis.com.hr/proizvodi/pregled/felt-z6-2015/2068 ) su modeli koji su spojili do sada nespojivo; visokotehnološku i skupu karbonsku ramu te dijelove nižeg i srednjeg  ranga, pa smo tako dobili karbonski bicikl prihvatljive cijene, koji naravno sami možemo nadograđivati po želji i potrebi.

No kako to uglavnom biva, nekima cesta ubrzo dosadi te se odluče na testiranje svojih vještina i granica extremnosti na obroncima lokalnih planina i brda. Za njih smo izdvojili biciklić koji jednostavno oduzima dah, što izgledom, a što tehnološkim postignućima. Bicikl čiji bi amortizacijski dio posramio i neke igrače u svijetu automobilizma.

FELT COMPULSION 50

FELT COMPULSION 50

FELT COMPULSION 50 (http://www.matis.com.hr/proizvodi/pregled/felt-compulsion-50-2015/1950 ) je allmountain bicikl namijenjen onima koji vole sa ceste skrenuti u šumu, popeti se na neko brdo ili planinu samo da bi se spustili niz istu. Kraća i niska geometrija ovom biciklu daje izuzetnu okretnost i kontrolu i samim time postaje vrlo zabavan na spomenutim terenima

Kao šećer za kraj smo ostavili bicikl koji je namijenjen za sve Vas frajere koji ćete  kad tad završiti Ironman ili neku sličnu ili žešću utrku.

FELT IA FRD

felt

FELT IA FRD (http://www.matis.com.hr/proizvodi/pregled/felt-ia-frd-2015/2086) je karbonski hard core triatlonac, koji će sa svojih 8.65kg, električnim, vrlo preciznim i brzim mjenjačima, udobnom geometrijom (za takvu vrstu bicikla naravno) iznenaditi i najbrutalnijeg triatlonca te će mu definitivno pomoći u ostvarivanju najboljeg mogućeg rezultata. Ovaj bicikl je pokazatelj kuda je biciklizam krenuo te kako bi to moglo izgledati u budućnosti. Tehnologija karbonskih vlakana, aerodinamika, visoko kvalitetni materijali, preciznost izrade i još milijun ostalih faktora je spojeno u bicikl koji je doslovno savršenstvo biciklističke tehnologije kakvu danas poznajemo.

Koja veličina okvira?

Pravilni odabir veličine okvira je najvažnija odluka prilikom kupovine bicikla jer kriva veličina može rezultirati neudobnom ili nesigurnom vožnjom.

 

TABLICA ZA ODABIR VELIČINE OKVIRA ZA MTB BICIKL 26", 27.5" I 29"

tablica

TABLICA ZA ODABIR VELIČINE OKVIRA ZA CESTOVNI BICIKL

tablica 2

TABLICA ZA ODABIR VELIČINE OKVIRA ZA TREKKING BICIKL

tablica 3

TABLICA ZA ODABIR VELIČINE OKVIRA ZA GRADSKI BICIKL

tablica 4

Savjeti za kupnju dječjeg bicikla

Prije svega, vožnja djeteta na biciklu mora biti sigurna!

Svakako se uvjerite da dijete posluša vaše savjete za sigurnu vožnju na dječjem biciklu te da nosi kacigu! Djeca do 14 godina obavezna su nositi kacigu.

Ako je bicikl vašeg djeteta prevelik ili premalen, tada je vašem djetetu teže održavati kontrolu nad biciklom. Tako se povećava vjerojatnost nezgode i ozljeda. Na premalenom biciklu dijete će koljenima udarati u volan bicikla, a na prevelikom neće moći sigurno upravljati biciklom.

To predstavlja veliki problem kod zaustavljanja i može imati kao posljedicu pad i ozljedu.

Pouzdana provjera za utvrđivanje potrebne veličine okvira dječjeg bicikla

Posjednite dijete na sjedalo bicikla, u toj poziciji (vi ga naravno pridržavate, ako nema pomoćnih kotačića) dijete bi trebalo dosezati tlo pod nogama vršcima obaju stopala.

VODIČ ZA ODABIR VELIČINE DJEČJEG BICIKLA

tablica 5

 Dimenzije gume i oznaka na njoj

oznake na gumi

 

Najčešća pitanja i odgovori:

Kada ćete imati akcije?

Pratite nas na webu, fejsu, bacite pogled na dućan u prolazu jer akcije nekad znamo imati i usred sezone.

 

Zašto je ovaj bicikl toliko skuplji od onog?

Cijenu bicikla određuju dijelovi koji su na njega ugrađeni! Što su kvalitetniji, lakši i skuplji dijelovi, to je naravno skuplji i bicikl.

 

Pa zar nisu to sve Shimano dijelovi?

Shimano ima više cjenovnih, kvalitativnih  klasa u brdskom biciklizmu, pa tako i u cestovnom biciklizmu.

 

Kupujem bicikl za sve, ne znam ni sam kakav trebam.

U takvoj situaciji, sa mountain biciklom ne možete promašiti, s njime možete sve kao i sa gradskim biciklom plus što možete skrenuti sa ceste na makadamske, šumske, blatne puteve.

logo-matis-outdoor-2021-light

Matis Outdoor d.o.o.
Matije Gupca 41
42209 Sračinec
Hrvatska/EU

tel. +385 42 250 156
fax +385 42 305 085
email info@matis.com.hr

bike-box-logo-2021

BIKE BOX
Augusta Cesarca 5
42000 Varaždin
Hrvatska/EU

tel. +385 42 200 616
mob. +385 91 1233 629
email bikebox1@matis.com.hr

©2024 Matis Outdoor d.o.o. Sva prava pridržana.
Izrada: Pangea
0
    0
    Košarica
    Košarica je praznaWebshop
      Izračun dostave