OPĆI UVJETI POSLOVANJA

Posjetitelj ovih internetskih stranica Matis Outdoor d.o.o. pristaje na primjenu ovdje navedenih Općih uvjeta poslovanja, a koji su u skladu sa zakonima Republike Hrvatske, te svih važećih zakona i pozitivnih propisa Republike Hrvatske.

O nama

Matis Outdoor društvo s ograničenom odgovornošću za proizvodnju, servis i montažu bicikala, Matije Gupca 41, 42209 Sračinec, Hrvatska/EU. OIB: 52965685540. Temeljni kapital: 20.000,00 kn. Upisano pri Trgovačkom sudu Varaždin, MBS: 070133821. Više informacija o nama doznajte klikom OVDJE.

Kupovina

Ugovor koji kupac sklapa s Matis Outdoor d.o.o. je jednokratan ugovor o kupoprodaji proizvoda ili usluga koji je konzumiran isporukom robe ili usluge od strane Matis Outdoora d.o.o. te izvršenim plaćanjem od strane kupca, u slučaju da ne bude raskinut.

Zaštita osobnih podataka

O zaštiti osobnih podataka i sve vezano za to pročitajte klikom OVDJE.

Uvjeti i način dostave

Dostavu proizvoda naručenih putem naše internet trgovine Matis Outdoor d.o.o. vrši u suradnji sa dostavnom službom Overseas Express, po načelu “od vrata do vrata”. Proizvodi se dostavljaju jedino na području Republike Hrvatske. Sve naručene proizvode moguće je podići i u prodajnim prostorima Matis Outdoor d.o.o. uz prethodni dogovor. Kajaci se dostavlju na području cijele Republike Hrvatske, osim na otoke, s tim da je moguća dostava na trajekt samo za pojedine otoke, uz prethodni dogovor. Nakon što se narudžba obradi, dostavna služba se obavezuje napraviti ekspresnu uslugu prijevoza pošiljke od trenutka preuzimanja do trenutka uručenja i to u roku od maksimalno 2-3 radna dana, osim u slučaju slanja pošiljke petkom i dostave na otoke, gdje vrijeme isporuke ovisi o rasporedu vožnje prijevoznika. Dostava se odvija radnim danom od 8 do 16 sati. Za narudžbe iznad 1.000 kn ne naplaćuje se dostava, osim za plastične kajake i plastične SUP-ove za koje dostava iznos 250 kn po kajaku, odnosno SUP-u. Za narudžbe ispod 1.000 kn naplaćujemo dostavu 40 kn. Nema minimalne vrijednosti narudžbe. Proizvodi koji su dostupni na zalihama Matis Outdoor d.o.o. u web shop-u imaju oznaku ''na zalihi'' dok proizvodi koji su dostupni na skladištima proizvođača i inozemnih poslovnih partnera imaju oznaku ''dobavljivo'' i raspoloživi su temeljem narudžbe u okvirnom roku od 10-20 dana. Ukoliko iz nekog razloga Matis Outdoor d.o.o. nije u mogućnosti dostaviti sve naručene proizvode, pravovremeno ćemo vas kontaktirati i dogovoriti produženi rok isporuke, zamjenski proizvod ili otkazivanje narudžbe. U slučaju da zbog nepredviđenih razloga (više sile ili slično) Matis Outdoor d.o.o. neće biti u mogućnosti isporučiti plaćene proizvode, obvezujemo se izvršiti povrat uplaćenih sredstava.

Garancija

Matis Outdoor d.o.o. je prema pravu EU odgovoran za nesukladnost koja postane očita u minimalnom roku od dvije godine od isporuke robe. Odgovornost za materijalne nedostatke na proizvodu propisana je Zakonom o obveznim odnosima (čl. 400.-429). Dogodi li se unutar jamstvenog roka da je artikl, primjerice, promijenio svojstva, a što proizlazi iz nepridržavanja propisanih postupaka njege i održavanja, Matis Outdoor d.o.o. ne odgovara za nastala oštećenja. Jamstvo se ne primjenjuje kada je greška ili oštećenje:
 • uzrokovano nepravilnim korištenjem proizvoda
 • uzrokovano nesretnim slučajem, a ne stručnim popravkom, nedovoljnim održavanjem/brigom i istrošenošću
 • uzrokovano korištenjem neodobrenih rezervnih dijelova

Reklamacija i povrat kupljenih proizvoda

Kupac ima pravo na povrat kupljenog proizvoda ukoliko je:

 • isporučeni proizvod koji nije naručen,
 • isporučeni proizvod ima grešku,
 • isporučeni proizvod ima vidljiva oštećenja,
 • isporučeni proizvod kojem je istekao rok trajanja,

Matis Outdoor d.o.o. će odobriti povrat proizvoda nakon međusobnog dogovora telefonom ili e-mailom uz upute za povrat, te će korisniku poslati novi proizvod bez dodatnih troškova.

Prilikom preuzimanja pošiljke kupac je dužan provjeriti eventualna oštećenja i odmah ih reklamirati dostavljaču, odnosno, tražiti izradu Zapisnika o oštećenju ukoliko pošiljku preuzima u dostavnom uredu te odbiti preuzeti pošiljku. Pošiljka se u ovakvim slučajevima vraća Matis Outdoor d.o.o., a kupcu će biti poslana nova pošiljka.

Kupac nema pravo vratiti proizvode koji su otvoreni/korišteni.

Rok za sve reklamacije iznosi 14 dana od primitka robe. Reklamacije se primaju na e-mail info@matis.com.hr ili telefon 042/250-155.

Za priznavanje reklamacije, proizvod mora biti vraćen u originalnom pakiranju i to nekorišten i bez oštećenja, osim onih nastalih dostavom, te uz priloženi originalni račun.

Trošak povrata robe u slučaju reklamacije snosi kupac.

Raskid Ugovora

Sukladno čl. 10 Zakona o zaštiti potrošača (u nastavku: ZZP), Matis Outdoor d.o.o. vam omogućuje da svoje pisane prigovore vezane uz web kupovinu šaljete na email info@matis.com.hr . Ugovor koji Krajnji korisnik sklapa s Matis Outdoor d.o.o. je jednokratan ugovor o kupoprodaji proizvoda ili usluga koji je konzumiran isporukom robe ili usluge od strane Matis Outdoora d.o.o. te izvršenim plaćanjem od strane Krajnjeg korisnika, u slučaju da ne bude raskinut. Sukladno ZZP ovlašteni ste jednostrano raskinuti ugovor ne navodeći razloge za to u roku od 14 dana od datuma isporuke proizvoda te ste sukladno članku 77. stavak 5. ZZP odgovorni za svako umanjenje vrijednosti kupljenog proizvoda koje je rezultat rukovanja kupljenim proizvodom. Obrazac za jednostrani raskid ugovora ispunite i pošaljite na adresu navedenu u obrascu. Obrazac možete preuzeti klikom OVDJE. Potvrdu primitka obavijesti o jednostranom raskidu ugovora dostavit ćemo Vam, bez odgađanja, elektroničkom poštom.  

Internetsko rješavanje sporova

Posebnom regulativom Europske unije, od 15. 2. 2016. diljem cijele EU sporove vezane uz online kupnju je moguće riješiti putem platforme kojoj možete pristupiti klikom OVDJE. To znači da ukoliko naiđete na problem tijekom online kupnje unutar EU (neispravan proizvod, nemogućnost zamjene proizvoda itd.) svoj prigovor možete podnijeti na gornjem linku. Platformu mogu koristiti i potrošači i trgovci, a prigovor je moguće podnijeti na bilo kojem od 23 službena jezika EU.

Plaćanje

Narudžbe na Matis Outdoor d.o.o. web shopu možete platiti kreditnom karticom, uplatom na neki od naših žiro računa ili pouzećem.  
Uplate na žiro račun
Narudžbe možete platiti na jedan od naših žiro računa:
 • IBAN: HR79 4133 0061 1100 0077 4, Banka Kovanica d.d.
 • IBAN: HR79 2360 0001 1024 9386 7, Zagrebačka banka d.d.
 • IBAN: HR42 2340 0091 1107 3842 2, Privredna banka Zagreb d.d.
 
Plaćanje pouzećem
Plaćanje pouzećem je moguće za sve narudžbe do 3.000,00 kn, osim za artikle iz skupine kajaci, fishing kajaci, kanui, pedaline i tvrdi SUPovi.  
Jednokratno plaćanje kreditnom karticom
Platite jednokratno koristeći Borgun b-payment servis za naplatu.
Plaćanje kreditnom karticom na rate
Platite kreditnom karticom na rate koristeći HT PayWay servis za naplatu.
Diners
 • 2-4 rate, minimalni iznos 500 kn
 • 2-12 rata, minimalni iznos 1.500 kn
 • 2-24 rate, minimalni iznos 3.000 kn
American Express®
 • 2-4 rate, minimalni iznos 500 kn
 • 2-6 rate, minimalni iznos 1.500 kn
 • 2-12 rate, minimalni iznos 2.000 kn
Maestro®/Visa (Privredna banka Zagreb)
 • 2-4 rate, minimalni iznos 500 kn
 • 2-12 rate, minimalni iznos 1.500 kn
MasterCard®/Visa (Zagrebačka banka)
 • 2-4 rate, minimalni iznos 500 kn
 • 2-12 rate, minimalni iznos 1.500 kn
 • 2-24 rate, minimalni iznos 4.500 kn
Maestro Premium Gold (Privredna banka Zagreb)
 • 2-4 rate, minimalni iznos 500 kn
 • 2-6 rate, minimalni iznos 1.500 kn
 • 2-12 rate, minimalni iznos 2.000 kn
logo-ht-payway
HT PayWay je usluga online autorizacije kreditnih kartica putem koje postoji mogućnost plaćanja proizvoda i/ili usluga kreditnim karticama putem interneta uz maksimalnu sigurnost.
 • plaćanje online kreditnim karticama: American Express® (do 12 rata), Diners (do 24 rata), MasterCard® i Maestro®
 • 100% sigurnosti pri plaćanju kako za kupca tako i za trgovca
 • iznimna zaštita osobnih i poslovnih podataka
HT PayWay primjenjuje najmodernije standarde u zaštiti podataka.
logo-b-payment
Borgun b-payment je usluga online autorizacije kreditnih kartica putem koje postoji mogućnost plaćanja proizvoda i/ili usluga kreditnim karticama putem interneta uz maksimalnu sigurnost.
 • plaćanje online kreditnim karticama: American Express®, Diners, MasterCard®, Maestro® i Visa
 • 100% sigurnosti pri plaćanju kako za kupca tako i za trgovca
 • iznimna zaštita osobnih i poslovnih podataka
b-payment primjenjuje najmodernije standarde u zaštiti podataka.