OPĆI UVJETI POSLOVANJA

Zaštita osobnih podataka

O zaštiti osobnih podataka i sve vezano za to pročitajte klikom OVDJE.

Uvjeti kupnje

Sukladno čl. 10 Zakona o zaštiti potrošača (u nastavku: ZZP), Matis Outdoor d.o.o. vam omogućuje da svoje pisane prigovore vezane uz web kupovinu šaljete na email info@matis.com.hr .

Ugovor koji Krajnji korisnik sklapa s Matis Outdoor d.o.o. je jednokratan ugovor o kupoprodaji proizvoda ili usluga koji je konzumiran isporukom robe ili usluge od strane Matis Outdoora d.o.o. te izvršenim plaćanjem od strane Krajnjeg korisnika, u slučaju da ne bude raskinut.

Sukladno ZZP ovlašteni ste jednostrano raskinuti ugovor ne navodeći razloge za to u roku od 14 dana od datuma isporuke proizvoda te ste sukladno članku 77. stavak 5. ZZP odgovorni za svako umanjenje vrijednosti kupljenog proizvoda koje je rezultat rukovanja kupljenim proizvodom.

Obrazac za jednostrani raskid ugovora ispunite i pošaljite na adresu navedenu u obrascu. Obrazac možete preuzeti klikom OVDJE. Potvrdu primitka obavijesti o jednostranom raskidu ugovora dostavit ćemo Vam, bez odgađanja, elektroničkom poštom.

Uvjeti i način dostave

Dostavu proizvoda naručenih putem naše internet trgovine vršimo u suradnji sa dostavnom službom Overseas Express, po načelu “od vrata do vrata”. Dostavljamo proizvode jedino na području Hrvatske. Sve naručene proizvode moguće je podići i u našim prodajnim prostorima uz prethodni dogovor.Kajake dostavljamo na području cijele Hrvatske, osim na otoke (moguća dostava na trajekt uz prethodni dogovor).Dostavna služba se obavezuje napraviti ekspresnu uslugu prijevoza pošiljke od trenutka preuzimanja do trenutka uručenja i to u roku od maksimalno 48 sati, osim u slučaju slanja pošiljke petkom i dostave na otoke, gdje vrijeme isporuke ovisi o rasporedu vožnje prijevoznika. Dostava se odvija radnim danom od 8 do 16 sati.Za narudžbe iznad 1.000 kn ne naplaćujemo dostavu, osim za plastične kajake i plastične SUP-ove za koje naplaćujemo dostavu 250 kn po kajaku, odnosno SUP-u.Za narudžbe ispod 1.000 kn naplaćujemo dostavu 40 kn.Nema minimalne vrijednosti narudžbe.

Garancija

Matis Outdoor d.o.o. je prema pravu EU odgovoran za nesukladnost koja postane očita u minimalnom roku od dvije godine od isporuke robe. Odgovornost za materijalne nedostatke na proizvodu propisana je Zakonom o obveznim odnosima (čl. 400.-429).Dogodi li se unutar jamstvenog roka da je artikl, primjerice, promijenio svojstva, a što proizlazi iz nepridržavanja propisanih postupaka njege i održavanja, Matis Outdoor d.o.o. ne odgovara za nastala oštećenja.Jamstvo se ne primjenjuje kada je greška ili oštećenje:
 • uzrokovano nepravilnim korištenjem proizvoda
 • uzrokovano nesretnim slučajem, a ne stručnim popravkom, nedovoljnim održavanjem/brigom i istrošenošću
 • uzrokovano korištenjem neodobrenih rezervnih dijelova

Internetsko rješavanje sporova

Posebnom regulativom Europske unije, od 15. 2. 2016. diljem cijele EU sporove vezane uz online kupnju je moguće riješiti putem platforme kojoj možete pristupiti klikom OVDJE. To znači da ukoliko naiđete na problem tijekom online kupnje unutar EU (neispravan proizvod, nemogućnost zamjene proizvoda itd.) svoj prigovor možete podnijeti na gornjem linku. Platformu mogu koristiti i potrošači i trgovci, a prigovor je moguće podnijeti na bilo kojem od 23 službena jezika EU.

Plaćanje

Narudžbe na web shopu možete platiti kreditnom karticom, uplatom na neki od naših žiro računa ili pouzećem. 
Uplate na žiro račun
Narudžbe možete platiti na jedan od naših žiro računa:
 • IBAN: HR79 4133 0061 1100 0077 4, Banka Kovanica d.d.
 • IBAN: HR79 2360 0001 1024 9386 7, Zagrebačka banka d.d.
 • IBAN: HR42 2340 0091 1107 3842 2, Privredna banka Zagreb d.d.
 
Plaćanje pouzećem

Plaćanje pouzećem je moguće za sve narudžbe do 3.000,00 kn, osim za artikle iz skupine kajaci, fishing kajaci, kanui, pedaline i tvrdi SUPovi.

 

Jednokratno plaćanje kreditnom karticom

Platite jednokratno koristeći Borgun b-payment servis za naplatu.

Plaćanje kreditnom karticom na rate
Platite kreditnom karticom na rate koristeći HT PayWay servis za naplatu.


Diners

2-4 rate, minimalni iznos 500 kn
2-12 rata, minimalni iznos 1.500 kn
2-24 rate, minimalni iznos 3.000 kn


American Express®

2-4 rate, minimalni iznos 500 kn
2-6 rate, minimalni iznos 1.500 kn
2-12 rate, minimalni iznos 2.000 kn

Maestro®/Visa
(Privredna banka Zagreb)

2-4 rate, minimalni iznos 500 kn
2-12 rate, minimalni iznos 1.500 kn

MasterCard®/Visa
(Zagrebačka banka)

2-4 rate, minimalni iznos 500 kn
2-12 rate, minimalni iznos 1.500 kn
2-24 rate, minimalni iznos 4.500 kn

logo-ht-payway
HT PayWay je usluga online autorizacije kreditnih kartica putem koje postoji mogućnost plaćanja proizvoda i/ili usluga kreditnim karticama putem interneta uz maksimalnu sigurnost.
 • plaćanje online kreditnim karticama: American Express® (do 12 rata), Diners (do 24 rata), MasterCard® i Maestro®
 • 100% sigurnosti pri plaćanju kako za kupca tako i za trgovca
 • iznimna zaštita osobnih i poslovnih podataka
HT PayWay primjenjuje najmodernije standarde u zaštiti podataka.
logo-b-payment
Borgun b-payment je usluga online autorizacije kreditnih kartica putem koje postoji mogućnost plaćanja proizvoda i/ili usluga kreditnim karticama putem interneta uz maksimalnu sigurnost.
 • plaćanje online kreditnim karticama: American Express®, Diners, MasterCard®, Maestro® i Visa
 • 100% sigurnosti pri plaćanju kako za kupca tako i za trgovca
 • iznimna zaštita osobnih i poslovnih podataka
b-payment primjenjuje najmodernije standarde u zaštiti podataka.