OPĆI UVJETI POSLOVANJA

Posjetitelj ovih internetskih stranica Matis Outdoor d.o.o. pristaje na primjenu ovdje navedenih Općih uvjeta poslovanja, a koji su u skladu sa zakonima Republike Hrvatske, te svih važećih zakona i pozitivnih propisa Republike Hrvatske.

O nama

Matis Outdoor društvo s ograničenom odgovornošću za proizvodnju, servis i montažu bicikala, Matije Gupca 41, 42209 Sračinec, Hrvatska/EU. OIB: 52965685540. Temeljni kapital: 2.654,46 EUR. Upisano pri Trgovačkom sudu Varaždin, MBS: 070133821.

Više informacija o nama doznajte klikom OVDJE.

Kupovina

Ugovor koji kupac sklapa s Matis Outdoor d.o.o. je jednokratan ugovor o kupoprodaji proizvoda ili usluga koji je konzumiran isporukom robe ili usluge od strane Matis Outdoora d.o.o. te izvršenim plaćanjem od strane kupca, u slučaju da ne bude raskinut.

Zaštita osobnih podataka

O zaštiti osobnih podataka i sve vezano za to pročitajte klikom OVDJE.

Uvjeti i način dostave

Dostavu proizvoda naručenih putem naše internet trgovine Matis Outdoor d.o.o. vrši u suradnji sa dostavnom službom Overseas Express, po načelu “od vrata do vrata”. Proizvodi se dostavljaju jedino na području Republike Hrvatske prema rasporedu vožnje. Sve naručene proizvode moguće je podići i u prodajnim prostorima Matis Outdoor d.o.o. uz prethodni dogovor.

Kajaci se dostavljaju na području cijele Republike Hrvatske, osim na otoke. Dostava uz obavezni prethodni dogovor i potvrdu je moguća na slijedeće otoke: Krk, Cres, Lošinj, Rab, Pag, Vir, Murter, Hvar, Brač i Korčula.

 

Nakon što se narudžba obradi, dostavna služba se obavezuje napraviti uslugu prijevoza pošiljke od trenutka preuzimanja do trenutka uručenja i to u roku od 2-3 radna dana, osim u slučaju slanja pošiljke petkom i dostave na otoke, gdje vrijeme isporuke ovisi o rasporedu vožnje prijevoznika. Dostava se odvija radnim danom od 8 do 16 sati.

Za narudžbe iznad 150,00 EUR ne naplaćuje se dostava, osim za plastične čvrste kajake i plastične čvrste SUP-ove za koje dostava iznosi 55,00 EUR po kajaku, odnosno SUP-u.

Za narudžbe ispod 150,00 EUR, naplaćujemo dostavu 5,50 EUR.

Nema minimalne vrijednosti narudžbe.

Proizvodi koji su dostupni na zalihama Matis Outdoor d.o.o. u web shop-u imaju oznaku ''na zalihi'' dok proizvodi koji su dostupni na skladištima proizvođača i inozemnih poslovnih partnera imaju oznaku ''dobavljivo'' i raspoloživi su temeljem narudžbe u okvirnom roku od 10-20 dana. Ukoliko iz nekog razloga Matis Outdoor d.o.o. nije u mogućnosti dostaviti sve naručene proizvode, pravovremeno ćemo vas kontaktirati i dogovoriti produženi rok isporuke, zamjenski proizvod ili otkazivanje narudžbe.

U slučaju da zbog nepredviđenih razloga (više sile ili slično) Matis Outdoor d.o.o. neće biti u mogućnosti isporučiti plaćene proizvode, obvezujemo se izvršiti povrat uplaćenih sredstava.

 

ZA KUPCE U SLOVENIJI:

 • U Sloveniju dostavljamo sve osim čvrstih kajaka i čvrstih SUP-ova. Njih je moguće preuzeti jedino osobno na našem lageru u Sračincu  
 • Trošak dostave za vrijednosti do 100€ – 10€, a za vrijednosti iznad 100€ - 15€. Ukoliko je više koleta u pitanju, trošak dostave se naplaćuje na svaku koletu. 
 • Plaćanja pouzećem nisu moguća
 • Ukoliko želite da račun naslovimo na ime vaše tvrtke u Sloveniji, ljubazno vas molimo da nam se obratite direktno na naš e-mail: info@matis.com.hr. Preduvjet za izdavanje računa je valjani VIES ID.

 

Garancija

Matis Outdoor d.o.o. je prema pravu EU odgovoran za nesukladnost koja postane očita u minimalnom roku od dvije godine od isporuke robe. Odgovornost za materijalne nedostatke na proizvodu propisana je Zakonom o obveznim odnosima (čl. 400.-429).

Dogodi li se unutar jamstvenog roka da je artikl, primjerice, promijenio svojstva, a što proizlazi iz nepridržavanja propisanih postupaka njege i održavanja, Matis Outdoor d.o.o. ne odgovara za nastala oštećenja.

Jamstvo se ne primjenjuje kada je greška ili oštećenje:

 • uzrokovano nepravilnim korištenjem proizvoda
 • uzrokovano nesretnim slučajem, a nestručnim popravkom, nedovoljnim održavanjem/brigom i istrošenošću
 • uzrokovano korištenjem neodobrenih rezervnih dijelova

Reklamacija i povrat kupljenih proizvoda

Kupac ima pravo na povrat kupljenog proizvoda ukoliko je:

 • isporučeni proizvod koji nije naručen,
 • isporučeni proizvod ima grešku,
 • isporučeni proizvod ima vidljiva oštećenja

Matis Outdoor d.o.o. će odobriti povrat proizvoda nakon međusobnog dogovora telefonom ili e-mailom uz upute za povrat, te će korisniku poslati novi proizvod bez dodatnih troškova.

Prilikom preuzimanja pošiljke kupac je dužan provjeriti eventualna oštećenja i odmah ih reklamirati dostavljaču, odnosno, tražiti izradu Zapisnika o oštećenju ukoliko pošiljku preuzima u dostavnom uredu te odbiti preuzeti pošiljku. Pošiljka se u ovakvim slučajevima vraća Matis Outdoor d.o.o., a kupcu će biti poslana nova pošiljka.

Kupac nema pravo vratiti proizvode koji su otvoreni/korišteni.

Rok za sve reklamacije iznosi 14 dana od primitka robe. Reklamacije se primaju na e-mail info@matis.com.hr ili telefon 042/250-155.

Za priznavanje reklamacije, proizvod mora biti vraćen u originalnom pakiranju i to nekorišten i bez oštećenja, osim onih nastalih dostavom, te uz priloženi originalni račun.

Trošak povrata robe u slučaju reklamacije snosi kupac.

U slučaju povrata artikla, povrat sredstava prema Kupcu bit će učinjen bez odgađanja u roku od 14 dana od kada je Matis Outdooru d.o.o. roba vraćena.

Raskid Ugovora

Sukladno čl. 10 Zakona o zaštiti potrošača (u nastavku: ZZP), Matis Outdoor d.o.o. vam omogućuje da svoje pisane prigovore vezane uz web kupovinu šaljete na email info@matis.com.hr . Ugovor koji Krajnji korisnik sklapa s Matis Outdoor d.o.o. je jednokratan ugovor o kupoprodaji proizvoda ili usluga koji je konzumiran isporukom robe ili usluge od strane Matis Outdoora d.o.o. te izvršenim plaćanjem od strane Krajnjeg korisnika, u slučaju da ne bude raskinut. Sukladno ZZP ovlašteni ste jednostrano raskinuti ugovor ne navodeći razloge za to u roku od 14 dana od datuma isporuke proizvoda te ste sukladno članku 77. stavak 5. ZZP odgovorni za svako umanjenje vrijednosti kupljenog proizvoda koje je rezultat rukovanja kupljenim proizvodom. Obrazac za jednostrani raskid ugovora ispunite i pošaljite na adresu navedenu u obrascu. Obrazac možete preuzeti klikom OVDJE. Potvrdu primitka obavijesti o jednostranom raskidu ugovora dostavit ćemo Vam, bez odgađanja, elektroničkom poštom.  

Internetsko rješavanje sporova

Posebnom regulativom Europske unije, od 15. 2. 2016. diljem cijele EU sporove vezane uz online kupnju je moguće riješiti putem platforme kojoj možete pristupiti klikom OVDJE. To znači da ukoliko naiđete na problem tijekom online kupnje unutar EU (neispravan proizvod, nemogućnost zamjene proizvoda itd.) svoj prigovor možete podnijeti na gornjem linku. Platformu mogu koristiti i potrošači i trgovci, a prigovor je moguće podnijeti na bilo kojem od 23 službena jezika EU.

Plaćanje

Narudžbe na Matis Outdoor d.o.o. web shopu možete platiti uplatom na neki od naših žiro računa, pouzećem, kreditnom karticom jednokratno ili na rate.

 

Uplate na žiro račun
Narudžbe možete platiti na jedan od naših žiro računa:
 • IBAN: HR79 4133 0061 1100 0077 4, Banka Kovanica d.d.
 • IBAN: HR79 2360 0001 1024 9386 7, Zagrebačka banka d.d.
 • IBAN: HR42 2340 0091 1107 3842 2, Privredna banka Zagreb d.d.
 
Plaćanje pouzećem

Plaćanje pouzećem je moguće za sve narudžbe, osim za artikle iz skupine kajaci, fishing kajaci, kanui, pedaline i tvrdi SUPovi.

 

Plaćanje kreditnom karticom jednokratno ili na rate
Platite kreditnom karticom jednokratno ili na rate koristeći HT PayWay servis za naplatu.

Diners

 • 2-24 rate, minimalni iznos 100 €

Maestro®/Visa (Privredna banka Zagreb)

 • 2-24 rate, minimalni iznos 100 €

MasterCard®/Visa (Zagrebačka banka)

 • 2-24 rate, minimalni iznos 100 €

Visa Premium Gold (Privredna banka Zagreb)

 • 2-24 rate, minimalni iznos 100 €
logo-ht-payway
HT PayWay je usluga online autorizacije kreditnih kartica putem koje postoji mogućnost plaćanja proizvoda i/ili usluga kreditnim karticama putem interneta uz maksimalnu sigurnost.
 • plaćanje online kreditnim karticama: Diners (do 24 rate), Maestro®/Visa (Privredna banka Zagreb) - do 24 rate; MasterCard®/Visa (Zagrebačka banka) - do 24 rate; Visa Premium Gold (Privredna banka Zagreb) - do 24 rate
 • 100% sigurnosti pri plaćanju kako za kupca tako i za trgovca
 • iznimna zaštita osobnih i poslovnih podataka
HT PayWay primjenjuje najmodernije standarde u zaštiti podataka.