ZAŠTITA OSOBNIH PODATAKA

Izjava o zaštiti osobnih podataka

Matis Outdoor d.o.o. posvećuje posebnu pažnju zaštiti osobnih podataka svojih klijenata. Sukladno Općoj uredbi o zaštiti osobnih podataka Europske unije, kao i Zakonu o zaštiti osobnih podataka te drugim zakonskim propisima Republike Hrvatske, prikupljamo samo najnužnije osobne podatke korisnika potrebne za izvršenje naših obveza koje proizlaze iz upita, zahtjeva za izradom ponuda te narudžbi i kupoprodajnih ugovora s našim kupcima. U situacijama kada je klijent za to dao odgovarajuću dozvolu/privolu, podaci će se koristiti i za potrebe marketinških kampanja vezanih uz ponudu proizvoda i usluga iz ponude tvrtke. Prikupljeni podaci se neće ustupiti trećim osobama, osim u slučajevima propisanim zakonom.

Svi osobni podaci naših korisnika osigurani su organizacijskom i tehničkom zaštitom od neovlaštenog pristupa, izmjene, širenja ili brisanja. Osobni podaci strogo se čuvaju i dostupni su samo djelatnicima kojima su ti podaci nužni za obavljanje posla. Svi djelatnici tvrtke Matis Outdoor d.o.o. kao i poslovni partneri koji sudjeluju u procesu kupoprodaje robe i pružanja usluga našim kupcima dužni su poštivati načela privatnosti i zaštite osobnih podataka.

Naši kupci i korisnici naših usluga imaju pravo dobiti informacije o postupanju s njihovim osobnim podacima i uputiti nam zahtjeve za ostvarenje njihovih prava.

Voditelj obrade osobnih podataka

Odgovornost za obradu osobnih podataka kupaca i drugih korisnika usluga tvrtke Matis Outdoor d.o.o. snosi:

Matis Outdoor d.o.o.
Matije Gupca 41
42209 Sračinec
Hrvatska/EU

Za sve informacije o načinu korištenja Vaših osobnih podataka, molimo kontaktirajte nas putem telefona ili e-mailom:

tel: +385 42 250 155
e-mail: info@matis.com.hr

 

Svrhe i pravna osnova obrade osobnih podataka

Vaše osobne podatke koristimo isključivo u svrhu poštivanja naših pravnih obaveza, izrade i dostave ponuda, sklapanja i ispunjenja kupoprodajnih ugovora, dostavljanja robe kupcima, ispunjenja drugih Vaših zahtjeva te za vlastiti marketing i poboljšanje usluge prema našim kupcima i drugim korisnicima.

Osobne podatke ne prosljeđujemo neovlaštenim osobama niti organizacijama, niti ih koristimo za neke druge, nepredviđene i nedozvoljene svrhe.

Obradu osobnih podataka izvodimo sukladno Općoj odredbi o zaštiti podataka i važećim zakonskim propisima Republike Hrvatske.

Konteksti u kojima se izvodi obrada osobnih podataka

CENTRALNA BAZA KUPACA

Osobne podatke pohranjujemo u našu centralnu bazu podataka prilikom postavljanja upita od strane naših korisnika, traženja ponude o sklapanja ugovora. U navedene svrhe prikupljamo sljedeće podatke:

 • ime i prezime
 • adresa prebivališta
 • adresa za dostavu robe
 • e-mail adresa
 • broj telefona / mobitela
 • podaci o robama i uslugama
 • podaci o načinu plaćanja

Za izradu ponude ili sklapanje ugovora potrebni su nam minimalno Vaše ime, prezime i adresa prebivališta. Za izdavanje ponude u svrhu izdavanje R1 računa obrtnicima i nositeljima samostalne djelatnosti, potreban nam je i Vaš OIB. Prilikom kupnje u web trgovini na www.matis.com.hr potrebni su nam još i Vaša e-mail adresa i adresa za dostavu robe (ukoliko je različita od adrese prebivališta).

Prikupljanje i obrada navedenih podataka je nužna te bez njih nije moguće sklapanje ni ispunjenje ugovora, kao ni izvršenje drugih zahtjeva naših korisnika.

Centralna baza kupaca po potrebi je dostupna ovlaštenim djelatnicima u sjedištu tvrtke Matis Outdoor d.o.o.. Ovisno o Vašim zahtjevima, vrsti postupka, ugovora ili usluge, i drugi prikupljeni podaci, kao što su Vaši upiti, reklamacije i sl., mogu biti dostupni ili razmijenjeni navedenim ovlaštenim djelatnicima unutar naše tvrtke.

Vođenje baze podataka naših kupaca zasniva se na ostvarenju legitimnih interesa tvrtke Matis Outdoor d.o.o. za poboljšanje kvalitete usluga i efikasnosti poslovanja, a ujedno nam olakšava usklađivanje s propisima o zaštiti osobnih podataka vezano za točnost i prenosivost osobnih podataka. Pritom smo uzeli u obzir i interese naših kupaca te kroz razmjenu i dostupnost podataka u našim odjelima omogućili smo:

 • reklamacije, zamjenu i povrat robe
 • razne načine plaćanja
 • rezervaciju i preuzimanje robe u našem prodajnom centru
 • povrat sredstava kupcu

 

KOLAČIĆI (engl. COOKIES)

Web trgovina www.matis.com.hr koristi kolačiće koji omogućuju tehničke funkcionalnosti i kvalitetno korisničko iskustvo. Koristimo i kolačiće koji nam omogućuju analizu uporabe naših web stranica u svrhu poboljšanja kvalitete naše ponude. Više o kolačićima saznajte klikom OVDJE.

Za analizu podataka o uporabi naših web stranica koristimo Google Analytics. Prema ugovoru s Googleom, navedeni pružatelj usluge ne koristi ove podatke ni u koje druge svrhe i djeluje kao izvršitelj obrade isključivo po našem nalogu. Sukladno svom članstvu u tzv. Štitu privatnosti ("Privacy Shield") programu suradnje između Europske unije i Sjedinjenih Američkih Država, Google poduzima sve potrebne mjere za zaštitu podataka.

Davatelj usluge je:

Google LLC
1600 Amphitheatre Pkwy
Mountain View, California 94043
Sjedinjene Američke Države

 

WEB USLUGE

Naša web shop aplikacija i baza podataka, kao i aplikacija za upravljanje komunikacijom s korisnicima (help desk), smještene su na web poslužitelju (serveru) našeg poslovnog partnera za područje Internet usluga. Pružatelj usluge smještaja aplikacija i baza podataka na našem vlastitom virtualnom privatnom internetskom poslužitelju ne vrši obradu osobnih podataka naših korisnika, već obavlja samo nužne tehničke operacije u smislu omogućavanja nesmetanog rada sustava (tehničko održavanje). Povremeno vršimo sigurnosno kopiranje i preuzimanje baza podataka s poslužitelja pružatelja navedenih usluga te ih pohranjujemo na naš lokalni poslužitelj uz maksimalnu primjenu mjera tehničke zaštite od neovlaštenog pristupa i uporabe ovih baza podataka. Pružatelj web usluge je:

PANGEA d.o.o.
Ruđera Boškovića 18
42000 Varaždin
Hrvatska/EU