ZAŠTITA OSOBNIH PODATAKA

Izjava o zaštiti osobnih podataka

Matis Outdoor d.o.o. posvećuje posebnu pažnju zaštiti osobnih podataka svojih klijenata. Sukladno Općoj uredbi o zaštiti osobnih podataka Europske unije, kao i Zakonu o zaštiti osobnih podataka te drugim zakonskim propisima Republike Hrvatske, prikupljamo samo najnužnije osobne podatke korisnika potrebne za izvršenje naših obveza koje proizlaze iz upita, zahtjeva za izradom ponuda te narudžbi i kupoprodajnih ugovora s našim kupcima. U situacijama kada je klijent za to dao odgovarajuću dozvolu/privolu, podaci će se koristiti i za potrebe marketinških kampanja vezanih uz ponudu proizvoda i usluga iz ponude tvrtke. Prikupljeni podaci se neće ustupiti trećim osobama, osim u slučajevima propisanim zakonom.

Svi osobni podaci naših korisnika osigurani su organizacijskom i tehničkom zaštitom od neovlaštenog pristupa, izmjene, širenja ili brisanja. Osobni podaci strogo se čuvaju i dostupni su samo djelatnicima kojima su ti podaci nužni za obavljanje posla. Svi djelatnici tvrtke Matis Outdoor d.o.o. kao i poslovni partneri koji sudjeluju u procesu kupoprodaje robe i pružanja usluga našim kupcima dužni su poštivati načela privatnosti i zaštite osobnih podataka.

Naši kupci i korisnici naših usluga imaju pravo dobiti informacije o postupanju s njihovim osobnim podacima i uputiti nam zahtjeve za ostvarenje njihovih prava.

Voditelj obrade osobnih podataka

Odgovornost za obradu osobnih podataka kupaca i drugih korisnika usluga tvrtke Matis Outdoor d.o.o. snosi:

Matis Outdoor d.o.o.
Matije Gupca 41
42209 Sračinec
Hrvatska/EU

Za sve informacije o načinu korištenja Vaših osobnih podataka, molimo kontaktirajte nas putem telefona ili e-mailom:

tel: +385 42 250 155
e-mail: info@matis.com.hr

 

Svrhe i pravna osnova obrade osobnih podataka

Vaše osobne podatke koristimo isključivo u svrhu poštivanja naših pravnih obaveza, izrade i dostave ponuda, sklapanja i ispunjenja kupoprodajnih ugovora, dostavljanja robe kupcima, ispunjenja drugih Vaših zahtjeva te za vlastiti marketing i poboljšanje usluge prema našim kupcima i drugim korisnicima.

Osobne podatke ne prosljeđujemo neovlaštenim osobama niti organizacijama, niti ih koristimo za neke druge, nepredviđene i nedozvoljene svrhe.

Obradu osobnih podataka izvodimo sukladno Općoj odredbi o zaštiti podataka i važećim zakonskim propisima Republike Hrvatske.

Konteksti u kojima se izvodi obrada osobnih podataka

CENTRALNA BAZA KUPACA

Osobne podatke pohranjujemo u našu centralnu bazu podataka prilikom postavljanja upita od strane naših korisnika, traženja ponude o sklapanja ugovora. U navedene svrhe prikupljamo sljedeće podatke:

 • ime i prezime
 • adresa prebivališta
 • adresa za dostavu robe
 • e-mail adresa
 • broj telefona / mobitela
 • podaci o robama i uslugama
 • podaci o načinu plaćanja

Za izradu ponude ili sklapanje ugovora potrebni su nam minimalno Vaše ime, prezime i adresa prebivališta. Za izdavanje ponude u svrhu izdavanje R1 računa obrtnicima i nositeljima samostalne djelatnosti, potreban nam je i Vaš OIB. Prilikom kupnje u web trgovini na www.matis.com.hr potrebni su nam još i Vaša e-mail adresa i adresa za dostavu robe (ukoliko je različita od adrese prebivališta).

Prikupljanje i obrada navedenih podataka je nužna te bez njih nije moguće sklapanje ni ispunjenje ugovora, kao ni izvršenje drugih zahtjeva naših korisnika.

Centralna baza kupaca po potrebi je dostupna ovlaštenim djelatnicima u sjedištu tvrtke Matis Outdoor d.o.o.. Ovisno o Vašim zahtjevima, vrsti postupka, ugovora ili usluge, i drugi prikupljeni podaci, kao što su Vaši upiti, reklamacije i sl., mogu biti dostupni ili razmijenjeni navedenim ovlaštenim djelatnicima unutar naše tvrtke.

Vođenje baze podataka naših kupaca zasniva se na ostvarenju legitimnih interesa tvrtke Matis Outdoor d.o.o. za poboljšanje kvalitete usluga i efikasnosti poslovanja, a ujedno nam olakšava usklađivanje s propisima o zaštiti osobnih podataka vezano za točnost i prenosivost osobnih podataka. Pritom smo uzeli u obzir i interese naših kupaca te kroz razmjenu i dostupnost podataka u našim odjelima omogućili smo:

 • reklamacije, zamjenu i povrat robe
 • razne načine plaćanja
 • rezervaciju i preuzimanje robe u našem prodajnom centru
 • povrat sredstava kupcu

 

KOLAČIĆI (engl. COOKIES)

Web trgovina www.matis.com.hr koristi kolačiće koji omogućuju tehničke funkcionalnosti i kvalitetno korisničko iskustvo. Koristimo i kolačiće koji nam omogućuju analizu uporabe naših web stranica u svrhu poboljšanja kvalitete naše ponude. Više o kolačićima saznajte klikom OVDJE.

 

SENDINBLUE NEWSLETTER

Za slanje newslettera zainteresiranim korisnicima Matis Outdoor d.o.o. koristi web uslugu SendInBlue. SendInBlue u tu svrhu pohranjuje slijedeće osobne podatke korisnika: ime, prezime i e-mail adresa. Usluga SendInBlue jamči poštivanje pravila iz Opće uredbe o zaštiti osobnig podatama - GDPR (Uredba EU 2016/679), a više informacija saznajte na web stranicama SendInBlue klikom OVDJE.

 

GOOGLE USLUGE

Matis Outdoor d.o.o. koristi usluge koje pruža tvrtka Google LLC i njena povezana društva, uključujući YouTube, Android i usluge koje se pružaju na web-lokacijama trežih strana, primjerice usluge oglašavanja.

Ova se pravila ne primjenjuju na usluge koje imaju zasebna pravila o privatnosti u koja nisu ukljucena ova pravila, medutim sukladno propisima vezanim uz zaštitu osobnih podataka Matis Outdoor je dužan obavijestiti svoje korisnike i o podacima koje prikuplja Google LLC pružajuci svoje usluge drugim pravnim i fizickim osobama.

Podaci koje Google prikuplja uključuje jedinstvene identifikatore, vrstu i postavke preglednika, vrstu i postavke uređaja, operativni sustav, podatke o mobilnoj mreži koje uključuju naziv operatera i telefonski broj te broj verzije aplikacije.

Nadalje, Google prikuplja podatke o interakciji aplikacija, preglednika i uredaja s Google uslugama, uključujući IP adresu, izvješća o rušenju, aktivnost sustava te datum, vrijeme i URL preporuke za zahtjev korisnika.

Google prikuplja podatke i kada neka Google-ova usluga na vašem uredaju kontaktira Google poslužitelje (primjerice kada instalirate aplikaciju iz Trgovine Play ili kada usluga provjerava jesu li dostupna automatska ažuriranja).

U slucaju da upotrebljavate Android uredaj s Google-ovim aplikacijama, vaš uređaj povremeno kontaktira Google-ove poslužitelje radi davanja podataka o uređaju i povezivanja s našim uslugama. To uključuje podatke kao što su vrsta uređaja, naziv mobilnog operatera, izvješca o rušenju i aplikacije koje ste instalirali.
 
 
Podaci o vašim aktivnostima

Podatke o vašim aktivnostima na Google uslugama Google prikuplja kako bi vam na temelju njih primjerice preporućili videozapis na YouTubeu koji bi vam se mogao svidjeti. Podaci o aktivnostima koje Google prikuplja mogu uključivati:

 • pojmove koje tražite,
 • videozapise koje gledate,
 • prikaze sadržaja i oglasa te interakciju s njima,
 • podaci o glasovnoj i audioaktivnosti prilikom upotrebe audioznačajki,
 • aktivnosti kupnje,
 • osobe s kojima komunicirate i dijelite sadržaj,
 • aktivnosti na web-lokacijama i u aplikacijama treće strane koje upotrebljavaju naše usluge,
 • povijest pregledavanja u Chrome-u koju ste sinkronizirali sa svojim Google racunom.

Ukoliko Google usluge upotrebljavate za upućivanje i primanje poziva ili slanje i primanje poruka, Google može prikupljati podatke telefonskog zapisnika kao što su vaš telefonski broj, broj koji ste nazvali, broj koji je primio poziv, brojeve na koje su pozivi preusmjereni, vrijeme i datum poziva i poruka, trajanje poziva, podatke o usmjeravanju i vrste poziva.

Na svojem Google računu možete pronaći podatke o aktivnosti koje su spremljene na vaš račun i upravljati njima.

Podaci o lokaciji

Podatke o vašoj lokaciji Google prikuplja kada upotrebljavate usluge kao što su upute za vožnju do odredišta na kojem cete provesti vikend ili raspored kino-projekcija u blizini. Vaša se lokacija može odrediti uz razlićite razine preciznosti temeljem:

 • GPS-a,
 • IP adresa,
 • podataka senzora na uređaju,
 • podataka o stvarima u blizini uređaja kao što su Wi-Fi pristupne tocke, mobilni odašiljači i uređaji s omogućenim Bluetoothom.

U nekim okolnostima Google prikuplja podatke o vama i iz javno dostupnih izvora. Primjerice, ako se vaše ime pojavi u lokalnim novinama, Google tražilica može indeksirati taj članak i prikazati ga drugim korisnicima kada pretražuju vaše ime.

Važno je napomenuti da podatke o vama Google može prikupljati i od pouzdanih partnera, uključujući marketinške partnere koji pružaju podatke o mogućim korisnicima naših poslovnih usluga i partnera za sigurnost koji nam pružaju podatke za zaštitu od zlouporabe kao i oglašivaća radi pružanja oglasa i usluga istraživanja u njihovo ime.

Nadalje, Google može prikupljati i upotrebljavati nekoliko vrsta podataka o lokaciji – ovisno o proizvodima i znaćajkama koje vi kao korisnik upotrebljavate.

Implicitni podaci o lokaciji podaci su koji ne govore toćno gdje se nalazi vaš uređaj, ali na temelju njih voditelj obrade koristeci Google uslugu može zaključiti da li se korisnik zanima za neko mjesto ili se na njemu nalazi.

Kada upotrebljavate ili stupite u interakciju s Google-ovim proizvodom, vaš uredaj Google-u šalje eksplicitne podatke o lokaciji kako bi omogucio pružanje usluge.

Eksplicitni podaci o lokaciji sadrže podatke o mjestu gdje se nalazite vi ili vaš uređaj, na temelju senzora uređaja, GPS-a ili Wi-Fi-ja.

Matis Outdoor d.o.o. kao korisnik Google usluga koristi vašu anonimiziranu IP adresu koja se šalje kao uobičajeni dio podataka o internetskom prometu. Svakom uređaju povezanom s internetom dodjeljuje se broj poznat kao adresa internetskog protokola (IP). Ti se brojevi obično dodjeljuju po zemljopisnim područjima. IP adresa često se može upotrebljavati za identifikaciju zemljopisnog područja s kojeg se uređaj povezuje s internetom, kao i za pružanje odgovarajućeg jezika za upite za pretraživanje.

Neki proizvodi, primjerice detaljna navigacija u Google kartama za mobilne uredaje, zahtijevaju preciznije podatke o lokaciji. Za te proizvode uglavnom trebate odabrati hoćete li ukljućiti usluge uređaja temeljene na lokaciji, a to su usluge koje upotrebljavaju podatke kao što su GPS signali, senzori uređaja, Wi-Fi pristupne tocke i ID-evi baznih stanica koji se mogu upotrijebiti za izračunavanje ili procjenu precizne lokacije. U bilo kojem trenutku možete isključiti usluge uređaja temeljene na lokaciji.

 

Što je Povijest lokacija?

Povijest lokacija postavka je na razini Google računa koja sprema lokacije koje posjećujete dok sa sobom nosite bilo koji uređaj na kojemu ste prijavljeni računom kako bi vam se pružile prilagodene karte, preporuke na temelju mjesta koja ste posjetili, pomoć npr. pri pronalaženju telefona, informacije o prometu u stvarnom vremenu dok putujete na posao i još mnogo toga.

Povijest lokacija za vaš Google račun isključena je prema zadanim postavkama. Morate odobriti ukljućivanje Povijesti lokacija za svoj Google račun i to u bilo kojem trenutku možete onemogućiti u kontrolama aktivnosti na svom Google raćunu. Uvijek možete pregledati svoje postavke kako biste utvrdili jeste li omogućili Povijest lokacija.

Možete odrediti što se sprema u vašu Povijest lokacija i u bilo kojem trenutku izbrisati cijelu ili dio svoje povijesti putem vremenske trake.

Povijest lokacija uključuje podatke o lokaciji koje Google primi od Izvješćivanja o lokaciji, što je postavka na razini uređaja koja vašem uređaju omogućuje slanje podataka o lokaciji natrag Google-u za upotrebu u Povijesti lokacija.

Ako imate više uredaja na kojima ste prijavljeni Google računom, možete prijaviti lokaciju s odredenih ili svih uređaja. Ako ne želite da odredeni mobilni uredaji na kojima ste prijavljeni pridonose Povijesti lokacija, možete ih onemogućiti putem postavki o Izvješcivanju o lokaciji na svom uredaju.

Povijest lokacija pomaže Matis Outdooru d.o.o. kao voditelju obrade pružiti prilagodenije znacajke na svojim proizvodima i uslugama.

Google nam takoder pruža mogućnost da upotrebljavamo Povijest lokacija u anonimnom i skupnom obliku kako bi našim oglašivacima pomogao mjeriti koliko cesto online oglasna kampanja pomaže privući promet u fizičke trgovine ili entitete ili kako ista pomaže u poboljšanju naše usluge.

Vašu Povijest lokacija i druge podatke za identifikaciju ne dijelimo s oglašivačima.

 

Kako upravljati s Povijesti lokacija?

Svoju Povijest lokacija možete pregledati i upravljati njome putem značajke vremenska traka u Google kartama, koja je dostupna korisnicima mobilnih uredaja i stolnih racunala. Korisnici vremenske trake mogu uređivati određene unose u Povijesti lokacija, izbrisati podatke vremenskog raspona ili izbrisati sve svoje unose u Povijesti lokacija.

Povijest lokacija možete pauzirati u bilo kojem trenutku. Ova postavka ne utječe na ostale usluge lokacije na vašem uređaju, kao što su Google-ove usluge lokacije i Pronađi moj uređaj.

Neki podaci o lokaciji mogu se spremiti kao dio vaše aktivnosti na druge usluge, kao što su Pretraživanje i Karte. Ta radnja primjenjuje se na sve uređaje povezane s vašim Google računom, a koji su prethodno Google izvještavali o lokaciji.
 

Podaci dobiveni korištenjem analitičkih usluga

Internetska stranica www.matis.com.hr koristi Google Analytics, uslugu analize korištenja internetske stranice, kojom upravlja Google LLC ("Google"). Google Analytics koristi kolačiće, tekstualne datoteke, koje se pohranjuju na vašem računalu i omogućuju analizu vašeg korištenja ove internetske stranice. Informacije o vašem korištenju ove internetske stranice, koje se generiraju pomocu kolačića, šalju se na Google poslužitelj u USA i tamo se pohranjuju. Za ovu internetsku stranicu aktivirano je anonimiziranje IP adrese.

Dakle, Google skraćeno obraduje vašu IP adresu unutar država članica Europske unije ili drugih država potpisnica sporazuma o europskom gospodarskom prostoru. Samo u iznimnim slucajevima šalje se puna IP adresa na Google poslužitelja u USA i tamo se skraćuje.

Google po našem nalogu koristi spomenute informacije radi analiziranja vašeg korištenja internetske stranice, sastavljanja izvješca o aktivnostima na internetskoj stranici te pružanja ostalih usluga koje su povezane s korištenjem internetske stranice i interneta.

IP adresa koja je prenesena s vašeg preglednika u okviru usluge Google Analytics ne povezuje se s ostalim podacima Googlea. Osim toga, možete spriječiti prosljedivanje podataka, koji se generiraju pomocu kolačića, a koji se odnose na vaše korištenje internetske stranice (uključujući vašu IP adresu) Googleu te obradu tih podataka od strane Google-a.
 

U koje svrhe Google prikuplja vaše podatke

Vaše podatke Google može upotrebljavati kako bi osigurao ispravan rad usluga, primjerice praćenjem zastoja ili rješavanjem poteškoca koje prijavite.

Nadalje, Google podatke upotrebljava u analiticke i mjerne svrhe.

Na primjer, Google analizira podatke o vašim posjetima Google web-lokacijama te upotrebljava i podatke o oglasima s kojima ste stupili u interakciju.

Kada posjetite web-lokacije koje upotrebljavaju Google Analytics, Google i korisnik Google Analytics-a  mogu povezati podatke o vašoj aktivnosti na toj web lokaciji s aktivnostima na drugim web-lokacijama koje upotrebljavaju Google usluge oglašavanja.

Prikupljene podatke, kao što je e-mail, Google upotrebljava za izravnu interakciju s vama. Na primjer, može vam poslati obavijest ako otkrije sumnjivu aktivnost, primjerice pokušaj prijave na vaš Google račun s neuobičajene lokacije ili vas može obavijestiti o predstojećim promjenama ili poboljšanjima usluga.

U slučaju da vi kontaktirate Google, Google evidentira zapis o zahtjevu radi lakšeg rješavanja vaše poteškoce.

Google upotrebljava automatizirane sustave koji analiziraju vaš sadržaj radi pružanja prilagodenih rezultata pretraživanja, prilagođenih oglasa ili drugih značajki prilagođenih vašem načinu upotrebe naših usluga.

Vaše sadržaje Google analizira i radi otkrivanja zloupotrebe kao što su neželjeni, zlonamjerni ili nezakoniti sadržaj. Za prepoznavanje uzoraka u podacima Google se služi i algoritmima. Primjerice, Google prevoditelj pomaže ljudima da komuniciraju na razlicitim jezicima tako što otkriva uobičajene jezične uzorke u frazama za koje tražite prijevod.

Za gore opisane svrhe Google može kombinirati prikupljene podatke sa svojih usluga i svih vaših uredaja.

 
 
VAŠE KONTROLE PRIVATNOSTI

Imate mogućnost izbora u vezi s podacima koje Google prikuplja o vama i načinom na koji ih upotrebljava.

U ovom su odjeljku opisane glavne kontrole za upravljanje privatnošću:

 1. Možete posjetiti provjeru postavki privatnosti putem kojih možete pregledati i prilagoditi važne postavke privatnosti.
 2. Posjetite stranicu Provjera postavki privatnosti, Upravljanje podacima te pregled i ažuriranje podataka.
  Kada ste prijavljeni, uvijek možete pregledati i ažurirati podatke tako da posjetite usluge koje upotrebljavate. Primjerice, usluge Fotografije i Disk osmišljene su kao pomoc pri upravljanju određenom vrstom sadržaja koji pohranjujete na Googleu.
 3. Google je uspostavio i mjesto na kojem možete pregledati podatke koje se spremaju na vaš Google racun i upravljati njima.
  Na vašem Google racunu dostupne su sljedece kontrole:

  a. Kontrole privatnosti

  b. Kontrole aktivnosti
  Možete odrediti vrste aktivnosti za koje želite da se spremaju na vaš racun. Na primjer, možete ukljuciti povijest lokacija ako želite dobivati predvidanja o prometu svaki dan kad idete na posao ili možete spremati povijest gledanja na YouTubeu kako biste dobivali bolje prijedloge videozapisa.

  c. Postavke oglasa

  Upravljajte postavkama oglasa koji vam se prikazuju na Googleu te na web-lokacijama i u aplikacijama koje prikazuju oglase u partnerstvu s Googleom. Možete izmijeniti svoje interese, odabrati hoce li se vaši osobni podaci upotrebljavati za prikaz relevantnih oglasa te ukljuciti ili iskljuciti odredene usluge oglašavanja.

 4. Google vam omogucava da upravljate podacima koje drugi vide o vama na Google-ovim uslugama.
 5. Dijeljene preporuke putem Google-a.
  Odaberite hoce li se vaše ime i fotografija prikazivati pored vaših aktivnosti kao što su recenzije i preporuke koje se pojavljuju u oglasima.
 6. Informacije koje dijelite.
  Odredite s kime cete dijeliti podatke putem svojeg racuna na Googleu+.
 7. Google vam pruža i nacine za pregled i ažuriranje podataka.
  Na stranici Moja aktivnost možete pregledati i kontrolirati podatke koji nastaju vašom upotrebom Google-ovih usluga, kao što su vaša prošla pretraživanja i posjeti Google Playu.
  Svoju aktivnost možete pregledavati po datumu i temi te je možete izbrisati djelomicno ili u cijelosti.
 8. Uslugu Google nadzorne ploce.
  Putem Google nadzorne ploce možete upravljati podacima koji su povezani s odredenim proizvodima.

 

Vaši osobni podaci

 • a. Upravljajte svojim informacijama za kontakt kao što su ime, e-adresa i telefonski broj.
  Kada niste prijavljeni, možete upravljati podacima koji su povezani s vašim podacima.
  Prilagodba pretraživanja dok ste odjavljeni: odaberite hoce li se vaša aktivnost pretraživanja upotrebljavati za ponudu relevantnih rezultata i preporuka.
  Postavke YouTubea: pauzirajte i izbrišite povijest pretraživanja na YouTubeu i povijest gledanja na YouTubeu.

 • b. Postavkama oglasa upravljajte na web lokacijama i u aplikacijama koje prikazuju oglase u partnerstvu s Googleom.
  Pomoću Postavki oglasa možete upravljati Google-ovim oglasima koji vam se prikazuju i isključiti Prilagodbu oglasa.
  Čak i ako isključite Prilagodbu oglasa, možda će vam se i dalje prikazivati oglasi na temelju čimbenika kao što su vaša opća lokacija izvedena iz vaše IP adrese, vrsta preglednika i vaši pojmovi za pretraživanje.
  Kolačićima mnogih tvrtki koji se koriste za online oglašavanje možete upravljati i pomoću alata za izbor potrošača razvijenih u sklopu samoregulacijskih programa u mnogim zemljama, primjerice putem amerčcke stranice aboutads.info choices ili europske stranice Your Online Choices.

 • c. Izvoz, uklanjanje i brisanje podataka
  Po želji možete izvesti kopiju sadržaja sa svojeg Google računa da biste ga sigurnosno kopirali ili koristili na nekoj usluzi izvan Googlea.

 • d. Zatražite uklanjanje sadržaja s odredenih Google-ovih usluga na osnovi primjenjivih zakona.

 

Da biste izbrisali svoje podatke, možete:

 • izbrisati sadržaj s određenih Google-ovih usluga,
 • potražiti i zatim izbrisati određene stavke s računa putem stranice Moja aktivnost,
 • izbrisati odredene Google-ove proizvode, uključujući podatke koji su s njima povezani,
 • izbrisati cijeli Google račun.

Naposljetku, tu je i Upravitelj neaktivnih računa pomoću kojeg možete nekom drugome omogućiti pristup dijelovima svojeg Google računa u slučaju da ga više ne možete upotrebljavati.

Postoje i drugi načini za upravljanje podacima koje Google prikuplja neovisno o tome jeste li prijavljeni na svoj Google račun, uključujući:

 • Postavke preglednika: na primjer, možete konfigurirati preglednik tako da naznačite kada Google postavi kolačić u vaš preglednik. Preglednik možete konfigurirati i tako da blokira sve kolačiće s odredene domene ili svih domena. Pritom napominjemo da se Google usluge za ispravan rad oslanjaju na kolačiće, primjerice kako bi zapamtile vaše postavke jezika.
 • Postavke uređaja: vaš uređaj može imati kontrole koje određuju koje podatke Google može prikupljati. Na primjer, na Android uređaju možete promijeniti postavke lokacije.