5 BITNIH KORAKA PRIJE SAME KUPNJE BICIKLA

Kakav bicikl tražiš?

Tražite savršeni bicikl, ali niste sigurni odakle početi? Ne brinite, broj opcija može biti mnogobrojan i upravo u tome smo tu da vam pomognemo. Slijedite ovih pet koraka kako biste se lakše snašli u odabiru svog savršenog bicikla.

 

Korak 1 - Odredite koju ćete vrstu vožnje voziti

Svaki je bicikl savršeno dizajniran za određeni stil vožnje, pa je prvi korak u odabiru pravog bicikla odlučiti za koju vrstu vožnje Vam je isti potreban.

Želite li se voziti cestom ili možda tražite bicikl koji ćete koristiti kao prijevozno sredstvo? Želite li voziti staze u lokalnom brdskom parku ili pak želite li doći u lokalni kafić u stilu? Ili samo tražite bicikl da biste se vozili s djecom? Procjena onoga što želite brzo će vas usmjeriti u dobrom smjeru.

 

Korak 2 - Gdje kupiti

Ako se želite redovito baviti biciklizmom, vjerojatno je najbolja opcija specijalizirana trgovina biciklima. Postoje i neke internetske trgovine koje su se specijalizirali za kvalitetne bicikle, ali trebat će vam neko osnovno znanje kako biste bili sigurni da odabirete pravu veličinu i dobre postavke. Ako je vaš budžet ograničen, tada postoji puno mogućnosti za jeftini bicikl. Možda ćete naći dobru cijenu u trgovinama opće sportske opreme, međutim, najbolja preporuka su specijalizirani dućani s biciklima Bike Box i naravno naš web shop 🙂

 

Korak 3 - Utvrdite cijenu

Važno je utvrditi koliko želite potrošiti na svoj bicikl. Specijalistički brdski i cestovni bicikli obično počinju s oko 7000kn, a mnogi koštaju daleko više. Više izbora će Vam dati naravno veći budžet, ali presudno je uzeti u obzir da pazite da ono što plaćate to i dobijete. Ne zaboravite na dodatne dijelove i dodatke koji će vam možda trebati.

 

Korak 4 - Veličina

Pronalaženje ispravne veličine bicikla najvažnije je za ugodno i samopouzdano bicikliranje. S mnogim vrstama bicikala dostupnim u pet ili više veličina, ne bi trebalo biti problema oko odabira. Bicikl pogrešne veličine može biti neugodan ili neudoban u vožnji, a može biti i nesiguran. Na temelju niza čimbenika, uključujući visinu, iskustvo vožnje i fleksibilnost, određivanje prave veličine bicikla često zahtijeva iskustvo. Nakon što odaberete ispravnu veličinu bicikla, pobrinite se da je pravilno postavljen i prilagođen vama. Najčešća prilagodba je visina sjedala, međutim, možda će trebati i fino podesiti visinu upravljača i doseg do upravljača.

 

Korak 5 - Dijelovi i pribor

Nakon što odredite pravi bicikl za sebe, vrijeme je da razmotrite dijelove i / ili dodatke. Često se bicikl prodaje samo s dijelovima potrebnim za vožnju i ništa više. Na vama je da odlučite što želite dodati biciklu. Neki uobičajeni dodaci uključuju držače za boce s vodom, svjetla, pumpu, lokot, biciklističko računalo.

 

logo-matis-outdoor-2021-light

Matis Outdoor d.o.o.
Matije Gupca 41
42209 Sračinec
Hrvatska/EU

tel. +385 42 250 156
fax +385 42 305 085
email info@matis.com.hr

bike-box-logo-2021

BIKE BOX
Augusta Cesarca 5
42000 Varaždin
Hrvatska/EU

tel. +385 42 200 616
mob. +385 91 1233 629
email bikebox1@matis.com.hr

©2024 Matis Outdoor d.o.o. Sva prava pridržana.
Izrada: Pangea
0
    0
    Košarica
    Košarica je praznaWebshop
      Izračun dostave