Sve što trebate znati o biciklističkim kacigama

1. Vidljivost:Trebali biste dobro vidjeti dok nosite kacigu, ona ne smije ograničavati vaše vidno polje.

2. Preferirajte kacige s vizorima:Dobri vizori trebali bi štititi vaše oči od zasljepljivanja ili jakog zračnog toka. Uvijerite se da su dizajnirani tako da otpadnu kod sudara. Opet pazite da vam vizori ne ograničavaju vidno polje.

3. Otvori za zrak: Potražite kacigu s dobrom kombinacijom prednjih (pomažu u hlađenj glave) i stražnjih otvora (omogućuju izlazak zraka koji je ušao). Najučinkovitiji su otvori V-oblika. Više otvora znači više hlađenja. Loša strana velikog broja otvora je manja površina kacige koja vas štiti, a ponekad i jača buka od vjetra.

4. Remenčići i retencijski sustav: Provjerite da se kaciga može lako namjestiti i da se čvrsto stoji na glavi. Kaciga koja se može lakše namjestiti za vrijeme vožnje biti će udobnije i praktičnije rješenje za bicikliste koji žele više od kacige. Ako imate dugu kosu, željet ćete se uvijeriti da je retencijski sistem kompatibilan za rep kako se ne bi zapetljao s kosom.

KAKO PRAVILNO NOSITI KACIGU?

1. Postavite kacigu da ravnomjerno prekriva glavu. Prednja strana kacige mora sjesti samo jednu do dvije širine prsta iznad obrva (oko 2,5 cm).

2. Pazite da se kaciga ne pomiče naprijed ili nazad, već ravno stoji na glavi.

3. Kaciga bi trebala stajati kao salivena. Namjestite punjenje od pjene iz unutrašnjosti kacige tako da kaciga u potpunosti paše vašem obliku glave.

4. Učvrstite remenčić za bradu što je bolje moguće, namještajući bočne remenčiće, koji spajaju prednju i stražnju stranu, tako da sjednu odmah ispod ušiju.

5. Kaciga se ne smije pomicati više od 2,5 cm ni u kojem smjeru.

6. Kaciga se mora namjestiti tako da se ni u kojem trenutku ne može otpustiti ili pomicati s jedne strane na drugu stranu.

KAKO ODRŽAVATI KACIGU?

1. Perite ju u toploj vodi s blagim sapunom.

2. Koristite samo boje i naljepnice koje su došle u kompletu s kacigom kada je kupljena (ostale boje i ljepila mogla bi ju oštetiti).

3. Držite kacigu udaljenu od izvora topline jer se ljepilo na kacigi može odljepiti, a samim time kaciga više ne daje efikasnu zaštitu od udarca.

4. Provjeravajte vijke i remenčiće kako bi ili sigurni da su dobro učvršćeni i da pravilno rade.

KADA ZAMJENITI KACIGU?

Svaku kacigu potrebno je zamjeniti nakon pada, tj. udarca. Udarac uništava dio pjene iako šteta ne mora biti vidljiva. Kacige su tokio efikasne da ih trebate provjeravati na ogrebotine i udubine kako biste znali dali ste primili kakav udarac. Većina proizvođača preporučuje zamjenu kacige nakon pet godina, ali to također ovisi o tome koliko je upotrebljavana, iako je većina kaciga, s dobrim održavanjem, ispravna i nakon tog roka.

Nosite kacigu u svakom trenutku vožnje biciklom. U mnogim mjestima je upotreba kacige zakonom određena ali je njena upotreba svugdje razumna stvar. Zaštitite svoj mozak. Nosite kacigu kada se vozite biciklom, vozite sigurno!

Ako želite odabrati svoju biciklističku kacigu kliknite ovdje.

Preuzeto s www.bicikli.com.hr

logo-matis-outdoor-2021-light

Matis Outdoor d.o.o.
Matije Gupca 41
42209 Sračinec
Hrvatska/EU

tel. +385 42 250 156
fax +385 42 305 085
email info@matis.com.hr

bike-box-logo-2021

BIKE BOX
Augusta Cesarca 5
42000 Varaždin
Hrvatska/EU

tel. +385 42 200 616
mob. +385 91 1233 629
email bikebox1@matis.com.hr

©2024 Matis Outdoor d.o.o. Sva prava pridržana.
Izrada: Pangea
0
    0
    Košarica
    Košarica je praznaWebshop
      Izračun dostave